Rijbewijs B

Rijbewijs B voor de auto oftewel, het rijbewijs voor de personenvoertuigen. Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Voor beide leeftijden geldt wel dat je pas zelfstandig de weg op mag, ná het 18e levensjaar. Tot die tijd kan je via 2toDrive een begeleiders-pas aanvragen om samen met een begeleider de weg eigen te maken. Wil je meer weten over deze regels? Kijk op Rijksoverheid.nl

Bij de rijlessen wordt gebruikt gemaakt van een Volkswagen Polo. Niet het allernieuwste model met alle hulpmiddelen, maar een model die eerder in de buurt komt van een auto waar ze de eerste jaren in zullen rijden. Op deze manier kunnen leerlingen leren rijden zonder dat zij of ik bang hoeven te zijn om een kras te maken.

Tijdens de eerste lessen is er starten we op een rustige locatie. Samen kijken we dan hoe de leerling zich voelt achter het stuur en hoe hij of zij het oppakt. Vanaf dat moment zullen we steeds meer taken bij de lessen voegen tot je op niveau bent.

Examens rijbewijs B voor de auto.

Naast het ( al gehaalde ) theorie-examen krijgen al mijn leerlingen een tussentijdse toets. Deze toets kan worden gezien als een proefexamen aangezien je daadwerkelijk bij het CBR en met een echte examinator zult rijden. Tijdens deze tussentijdse toets ga je een bijzondere manoeuvre laten zien, deze bestaan uit:

  • In rechte lijn achteruitrijden.
  • Achteruitrijden in een bocht.
  • Parkeren in een haaks of schuin vak.
  • Fileparkeren.
  • Omkeren door te steken.
  • Omkeren door een halve draai.
  • Hellingproef.

Na deze toets krijg je wat tips waar we dan de komende lessen aan zullen werken. Heb jij tijdens deze toets de bijzondere manoeuvres gehaald? Dan krijg jij bij het examen vrijstelling! Dankzij deze ervaring zul je weten hoe het er aan toe zal gaan bij je praktijkexamen, wat een hoop stres zal schelen.

Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk even bij de veelgestelde vragen of neem contact op!