Rijbewijs A

Rijbewijs A, het rijbewijs voor zware motoren. Dit houdt in dat de motor onbeperkt vermogen heeft. Dit rijbewijs kan je halen vanaf je 21e met een kanttekening. Of vanaf je 22e als je al twee jaar in bezit bent van een A2 rijbewijs. Ben je vierentwintig of ouder? Dan zijn er geen bijzonderheden. Wil je meer weten over deze regels? Kijk op Rijksoverheid.nl

Bij de rijlessen wordt gebruikt gemaakt van een Honda CBF600. Net zoals bij de autorijlessen maak ik gebruik van een wat ouder model. Vooral bij de langzame oefeningen, waarbij foutjes meestal resulteren in omvallen, heeft dit veel baat. Op deze manier kunnen leerlingen leren rijden zonder dat ze bang hoeven te zijn om een kras te maken. De motoren worden voor de veiligheid altijd tip top in orde gehouden.

Tijdens de eerste lessen is er mogelijkheid om de motor eerst naar de oefenlocatie te brengen en daar rustig te starten. Als beide partijen vinden dat het tijd is starten we vanuit Woerdense Verlaat. Tijdens deze ‘weglessen’ zal ik bijna altijd met de motor er achteraan gaan.

Examens rijbewijs voor zware motoren

Naast het ( al gehaalde ) theorie-examen is het ook nodig om praktijk examen af te leggen voor de AVB voertuigbeheersing en AVD verkeersdeelneming. Voor deze examens geef ik ook lessen. Aangezien het het praktijk examen ruim van te voren moet worden gekocht, weet de leerling goed waar hij of zijn aan toe is. Samen kunnen we hier dan in alle rust naar toe werken.

Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk even bij de veelgestelde vragen of neem contact op!

Rijbewijs A, het rijbewijs voor zware motoren.