Rijbewijs A2

Rijbewijs A2, het rijbewijs voor middelzware motoren. Dit houdt in dat de motor een vermogen heeft tot maximaal 35 kW. Je kan beginnen met lessen volgen vanaf je 19e als je in bezit bent van een A1 rijbewijs. Of vanaf je 20e als je een beginner bent. Voor beide leeftijden geldt wel dat het praktijkrijbewijs vanaf het twintigste levensjaar kan worden gehaald. Wil je meer weten over deze regels? Kijk op Rijksoverheid.nl

Ook bij deze rijlessen wordt gebruikt gemaakt van een Honda CBF600. Net zoals bij de autorijlessen maak ik gebruik van een wat ouder model. Vooral bij de langzame oefeningen, waarbij foutjes meestal resulteren in omvallen, heeft dit veel baat. Op deze manier kunnen leerlingen leren rijden zonder dat ze bang hoeven te zijn om een kras te maken. De motoren worden voor de veiligheid altijd tip top in orde gehouden.

Tijdens de eerste lessen is er mogelijkheid om de motor eerst naar de oefenlocatie te brengen en daar rustig te starten. Als beide partijen vinden dat het tijd is starten we vanuit Woerdense Verlaat. Tijdens deze ‘weg lessen’ zal ik bijna altijd met de motor er achteraan gaan.

Examens rijbewijs A2 voor middelzware motoren.

Naast het ( al gehaalde ) theorie-examen is het ook nodig om praktijk examen af te leggen voor de AVB voertuigbeheersing en AVD verkeersdeelneming. Voor deze examens geef ik ook lessen. Aangezien het praktijk examen ruim van te voren moet worden gekocht, weet je als leerling goed waar je aan toe bent. Samen kunnen we hier dan in alle rust naar toe werken. Ben je er nog niet helemaal uit? Kijk even bij de veelgestelde vragen of neem contact op!

Rijbewijs A2 voor middelzware motoren.